Familiarity helped Alex’s gym in Berlicum: ‘Temptation was financially very welcome’

Alex Maas verwierf bekendheid in het NET 5-programma Temptation Island eerder dit jaar. Hij was daar een verleider, die de relatie van de inmiddels ook bekende realitysterren Rosanna en Niels op losse schroeven zette. Kort daarna deed hij mee aan het MTV-programma Ex on the Beach: Double Dutch. Een programma waarin een groep vrijgezellen samen op een eiland zit en steeds vergezeld wordt van een nieuwe ex van een van de deelnemers. Dat wordt natuurlijk één groot gekkenhuis. Daarna deed Alex ook nog eens mee als verleider aan de speciale Videoland-editie van Temptation Island VIPS. Waar hij het Rosanna nóg een keer moeilijk maakte.

Vieze dingen doen

,,Ik ga wéér vieze dingen met je meisje doen!” Met die uitspraak maakte Alex zijn rentree in Temptation Island VIPS. En hoe. Dat moment was achteraf gezien ook niet mis voor zijn bekendheid. ,,Ik word er nog wel eens mee nageroepen ja”, lacht hij. Het feit dat hij het Rosanna zo moeilijk maakte en dat hij eigenlijk juist daar voor werd ingezet doet hem niet zoveel. ,,Dat ik daar op dat balkon stond en Niels vertelde dat ik weer vieze dingen met zijn meisje ging doen, was echt hun grootste nachtmerrie. Ze wisten van niets. Als ze wisten dat ik mee zou doen, hadden ze waarschijnlijk zelf niet meegedaan.” Dat hij als soort ‘joker’ wordt ingezet deert hem niet: ,,Ik vond het prachtig om weer terug te komen, de programmamakers hebben dat slim gedaan.”

Sporten

Dan de sportschool. Die zette hij al aan het begin van het jaar op maar het lukte niet om het van de grond te krijgen. Ook niet met het kleine stukje bekendheid wat hij verwierf na zijn eerste deelname aan Temptation Island. Na Ex on the Beach lukte het wel. Samen met de andere deelnemer aan dat programma Robin de Rouw is hun fitness Club Healthy Time in Berlicum inmiddels razend populair. ,,We hebben vaste klanten en mensen die hier echt komen trainen om iets te bereiken en niet alleen maar voor een proeflesje en wat lollige vragen aan mij.” Het gaat niet eens meer om de bekendheid, aldus Alex. ,,De training is gewoon super goed en de mensen zijn blij met de resultaten die ze boeken.”

“Soms vragen meisjes of ze mijn sokken mogen kopen – Alex Maas

Natuurlijk krijgt hij nog wel eens aparte verzoekjes. Vooral via Instagram waar hij ook voedingsschema’s verkoopt en honderden berichtjes per dag krijgt. ,,Meisjes beginnen vaak een serieuze vraag te stellen maar al snel wordt het gesprek dan al heel anders. Sommigen vragen zelfs of ze mijn sokken mogen kopen. Dat is echt bizar”.

Die bekendheid benauwt hem overigens wel een beetje. Vooral als er mensen schaamteloos voor zijn neus gaan staan om een foto te maken. ,,Maar ik word nooit boos, ik vraag altijd vriendelijk of ze dat niet willen doen omdat het netjes is. Mensen beseffen niet altijd hoe asociaal het is.”

Vriendin

Al met al vond Alex alle programma’s waar hij aan meedeed een mooi avontuur. Hij vergelijkt het met alle andere gewone vakanties. ,,Je verwacht iets en als je er komt is het toch weer anders. Als je achteraf terugkijkt waren er dingen minder leuk en wel gewoon leuk. Maar dat is denk ik met alle ervaringen in het leven zo.” Toch hebben de programma’s hem wel veranderd. Er was niets in scène gezet volgens Alex, maar sommige dingen werden wel zo geknipt in de montage dat hij er niet altijd rooskleurig uitkwam. ,,De negatieve dingen worden natuurlijk vaak belicht, daardoor mis je wel een deel van het gesprek en krijg je een ander beeld van mij. Ze willen je wegzetten als een rotzak en playboy, niet als goedheiligman, dat is saai.” Voor zichzelf vindt Alex dat niet zo erg maar voor zijn ouders en opa en oma wel. ,,Zij wonen in een rustig klein dorp. Als mijn moeder dan bij de bakker komt en iemand haar confronteert met het feit dat ik gezegd heb dat ik een grote pik heb, is dat niet echt leuk”.

Lucky People Who Got Rich by Accident